Klejner med cognac
21. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Line Thit Klein
Cognac giver en god smag i disse sprøde klejner, og så opvejer det lidt af den fede smag. Servér småkagerne, når julen nærmer sig – så kommer julestemningen helt af sig selv!
Ingredienser
Sådan gør du
Sigt mel, kartoffelmel og hjortetakssalt ned i en foodprocessor. Tilsæt smør i skiver, og blend det hele godt.
Pisk sukker, salt, æg og fløde luftigt og let i en anden skål. Riv skallen af citronen. Tilsæt cognac og citronskal.
Knus kardemommefrøene i en morter, og tilsæt det. Hæld æggemassen op i foodprocessoren sammen med melblandingen, og blend den fint til en ensartet dej.
Pak dejen ind i husholdningspapir, og sæt den i køleskabet natten over.
Drys mel på bordet, rul dejen tyndt ud, og skær den i 4-5 cm brede bånd med en klejnespore. Del dem diagonalt på den anden led i 8-10 cm.
Skær en slidse i hver, og vrid klejnerne ved at trække en slidse igennem slidsen.
Kog klejnerne i en stor gryde med olie. Kog højst 5-6 stykker ad gangen, så er det nemmere at holde den rette temperatur. De skal være lysebrune og vendes en gang med en stor madpincet.
Læg dem på fedtsugende papir, når de er færdige. Drys med lidt flormelis, når de er kølet helt af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på klejner