Klatvafler med frugtsalat og flødeskum
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Klatkager i vaffeludgave. Lav en hurtig portion havregrød, eller brug en rest fra morgenmaden. Havregrøden giver en lækker smag og saftighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog havregryn og vand sammen i en gryde i ca. 5 minutter til en god havregrød. Rør salt i grøden, og lad den køle af til stuetemperatur.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør havregrøden sammen med æg, sukker og vaniljekorn. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
Pisk fløden til blødt flødeskum med en elpisker, og tag ⅓ fra til servering. Vend resten i dejen.
Varm vaffeljernet op, og pensl med lidt smør. Kom ca. 1 dl dej i jernet, og lad vaflerne stege, til de er lysebrune og sprøde. Fortsæt med resten af dejen.
Skær skrællen af de appelsinerne, og skær dem i tern. Hvis der er meget hvidt i midten, skæres det væk.
Skyl æblerne, og skær dem i tern. Pil kernerne ud af granatæblet. Skræl ingefærstykket, og riv det fint. Bland frugt og ingefær.
Servér vaflerne friskbagte med et drys flormelis, flødeskum og frugtsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk