Klatkager med kanelsirup
31. januar 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De er nok bedst at lave, når du har en god rest risengrød. Men hvis du er særligt vild med klatkager, kan de være hele årsagen til at koge grødris den halve aften. Klatkagerne serveres med en aromatisk kanelsirup, der også dur på morgengrøden og i aftenteen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør risengrøden med æg, vaniljesukker, sukker, mel, finrevet appelsinskal og lidt appelsinsaft.
Steg klatkagedejen i smør på panden i 1-2 minutter på hver side.
Læg kanelstængerne i en lille gryde, og hæld sirup over. Varm siruppen forsigtigt op, og lad det simre i 2 minutter.
Køl siruppen af, og hæld den på et glas sammen med kanelstængerne, som fortsætter med at afgive smag.
Servér kanelsiruppen til de nystegte klatkager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk