Klatkager med brombærsyltetøj
21. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Lena Staal
Indled første juledag med en stak klatkager til morgenmad lavet af rester af risalamanden. De smager som pandekager med mandler og er perfekte med brombærsyltetøj til. Tilsætter du portvin, kan retten også serveres som dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland risalamanden med æg, og tilsæt mel. Rør godt – hvis dejen er for stiv, kan du tilsætte lidt mælk.
Smelt lidt af smørret på panden, og steg små klatter af dejen til klatkager. Steg hele portionen.
Rør evt. brombærsyltetøj med portvin.
Servér klatkagerne med brombærsyltetøj.
Tip!
Du kan også lave klatkagerne af rester af risengrød i stedet. Brug dog lidt mindre mel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klatkager af risengrød