Klatkager af risengrød

4. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Tryl en rest risengrød om til de lækreste klatkager, og servér dem med en krydret appelsinmarmelade. Dét er både en lækker morgenmad og dessert, der især er populær i december!

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af appelsinerne ned i en gryde, men undgå at få den hvide hinde med. Fjern den hvide hinde, og skær appelsinkødet i 1 cm små tern.
Bring appelsin, sukker, vand og kanel i kog i en gryde, og lad det småkoge i 30 minutter, til det meste af vandet er væk, og appelsinerne er let karamelliserede.
Hæld marmeladen på glas, og opbevar på køl.
Rør risengrøden med 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og sukker, og rør dejen godt igennem.
Steg klatkager i smør på en pande. Servér med appelsinmarmeladen til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og trick til klatkager af risengrød

Lune, smørstegte klatkager af risengrød er noget af det dejligste at starte 1. juledag med. De små klatkager egner sig også godt på julebrunchbordet eller som en nem dessert. Derfor: Smid aldrig en rest risengrød ud! Uanset hvor lidt der er tilbage, er der altid nok til, at du kan bage klatkager dagen efter.

I denne opskrift serverer vi klatkagerne med appelsinmarmelade, men kun fantasien sætter grænser. Du kan også servere klatkagerne med ahornsirup, flormelis og syltetøj, frugtkompot og/eller hakkede nødder. Serverer du klatkagerne til brunch, kan du toppe dem med skyr og frisk frugt. Til dessert er klatkagerne lækre med flødeskum eller en rest kirsebærsauce.

Du kan sagtens variere opskriften med forskellige krydderier, fx 1 tsk. vaniljesukker, kardemomme, kanel eller nellike.

Prøv også: Risengrød med kanelsukker og smørklat

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar