Klatkager af risengrød

4. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Tryl en rest risengrød om til de lækreste klatkager, og servér dem med en krydret appelsinmarmelade. Dét er både en lækker morgenmad og dessert, der især er populær i december!

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af appelsinerne ned i en gryde, men undgå at få den hvide hinde med. Fjern den hvide hinde, og skær appelsinkødet i 1 cm små tern.
Bring appelsin, sukker, vand og kanel i kog i en gryde, og lad det småkoge i 30 minutter, til det meste af vandet er væk, og appelsinerne er let karamelliserede.
Hæld marmeladen på glas, og opbevar på køl.
Rør risengrøden med 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og sukker, og rør dejen godt igennem.
Steg klatkager i smør på en pande. Servér med appelsinmarmeladen til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Opskrift på klatkager af risengrød

Har du en klat risengrød til overs? Så må du endelig ikke smide den ud. Bland den sammen med enkelte ekstra ingredienser og du har de lækreste sprøde klatkager.

En klatkage smager og minder om en blanding af vafler, pandekager og grød.

Du kan spise klatkager til morgenmad, som del af en julebrunch, eftermiddagssnack eller som en nem dessert.

Tips til klatkager af risengrød

Lune, smørstegte klatkager af risengrød er noget af det dejligste at starte 1. juledag med. De små klatkager egner sig også godt på julebrunchbordet eller som en nem dessert. Derfor: Smid aldrig en rest risengrød ud! Uanset hvor lidt der er tilbage, er der altid nok til, at du kan bage klatkager dagen efter.

Tilbehør til klatkager

I denne opskrift serverer vi klatkagerne med appelsinmarmelade, men kun fantasien sætter grænser. Du kan også servere klatkagerne med ahornsirup, flormelis og syltetøj, frugtkompot og/eller hakkede nødder. Serverer du klatkagerne til brunch, kan du toppe dem med skyr og frisk frugt. Til dessert er klatkagerne lækre med flødeskum (eller nutella!)

 Når det nu er jul, kan du også lave en julet udgave af klatkagerne. Varm en smule kirsebærsovs op og servér med dine klatkager.

Klatkager af risalamande

Du kan også sagtens bruge en rest risalamande til at lave klatkager af. Brug den samme fremgangsmåde som med klatkager af risengrød. Vær opmærksom på, at klatkagerne ikke kan holde sig lige så længe, da de indeholder flødeskum.

Sådan varierer du dine klatkager

Du kan sagtens variere opskriften med forskellige krydderier. Prøv f.eks. at tilføje:

  • Vaniljesukker
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Nellike

Klatkager får den skønneste konsistens efter en tur på en varm pande: Sprøde udenpå og bløde og snaskede indeni. 

Kan klatkager fryses?

Ja, klatkager kan sagtens fryses i et par uger. Så har du til en stille julemorgen, hvor du har lyst til nem og lækker julemorgenmad.

Du kan også gemme klatkagerne i køleskabet. Varm dem let op i mikroovnen eller i ovnen.

Laver du klatkager med risalamande, kan det være de bliver lidt sjove i konsistensen, hvis de har været i fryseren. Men du kan godt gemme dem i køleskabet i et par dage.

Prøv også: Risengrød med kanelsukker og smørklat

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar