Klatkager af risengrød
28. oktober 2020
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
Tryl en rest risengrød om til de lækreste klatkager, og servér dem med en krydret appelsinmarmelade. Dét er både en lækker dessert, der især er populær i december!
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af appelsinerne ned i en gryde, men undgå at få den hvide hinde med. Fjern den hvide hinde, og skær appelsinkødet i 1 cm små tern.
Bring appelsin, sukker, vand og kanel i kog i en gryde, og lad det småkoge i 30 minutter, til det meste af vandet er væk, og appelsinerne er let karamelliserede.
Hæld marmeladen på glas, og opbevar på køl.
Rør risengrøden med 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og sukker, og rør dejen godt igennem.
Steg klatkager i smør på en pande. Servér med appelsinmarmeladen til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk