Klatkager af risengrød

Tryl en rest risengrød om til de lækreste klatkager, og servér dem med en krydret appelsinmarmelade. Dét er både en lækker dessert, der især er populær i december!

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af appelsinerne ned i en gryde, men undgå at få den hvide hinde med. Fjern den hvide hinde, og skær appelsinkødet i 1 cm små tern.
Bring appelsin, sukker, vand og kanel i kog i en gryde, og lad det småkoge i 30 minutter, til det meste af vandet er væk, og appelsinerne er let karamelliserede.
Hæld marmeladen på glas, og opbevar på køl.
Rør risengrøden med 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og sukker, og rør dejen godt igennem.
Steg klatkager i smør på en pande. Servér med appelsinmarmeladen til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
21. november 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar