Klassiske pickles
31. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Klassiske pickles er perfekte til bl.a. pariserbøf, stegt fisk eller rørt med mayonnaise til den dejligste remoulade. Gang portionen med 3, hvis du er fan!
Bemærk
Trækketid på køl: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i halve eller kvarter. Skyl og nip bønnerne, og hak dem groft. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Damp blomkål og gulerødder i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter. Tag grøntsagerne op med en hulske, skyl dem i koldt vand, og afdryp.
Damp bønnerne i vandet i 4-5 minutter, tag dem op med en hulske, skyl dem i koldt vand, og afdryp. Damp til sidst løgene i vandet i 1-2 minutter, og afdryp.
Pisk salt sammen med vand i en skål, til saltet er opløst. Hæld de dampede grøntsager og saltlagen i en stor skål, og sæt dem på køl natten over.
Kog eddike og sukker op i en gryde. Tilsæt sennep. Rør karry og majsstivelse ud i vand i en skål, og pisk blandingen i eddikelagen. Lad syltelagen koge i ca. 10 minutter, til den er tyk og lækker. Smag til med salt.
Afdryp grøntsagerne, hæld dem i karrylagen, og kog op. Tag gryden af varmen, og hæld de varme pickles på skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt og mørkt i op til 3 måneder.
Tip!
Karry-pickles kan holde sig i 2 måneder, når glasset er åbnet. Husk altid at skolde alle redskaber, når du sylter, da det fjerner urenheder og forlænger holdbarheden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk