Klassiske peberkager med hvid glasur
16. juli 2018
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Pernille Enoch
Spis de sprøde peberkager med det samme, eller hæng dem op som hyggelig julepynt.
Bemærk
Hviletid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
udstikkerforme
en sprøjtepose med lille rund tylle
Sådan gør du
Varm smør, farin og sirup op i en gryde under omrøring, til det er smeltet og ensartet. Lad det køle lidt af.
Riv skallen af appelsinen. Bland mel med hjortetaksalt, krydderier og appelsinskal i en skål. Tilsæt smørblandingen og æg, og ælt det hele sammen til en ensartet og blank dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den på køl i 2 timer inden brug.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud med en kagerulle i 4-5 mm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Udstik forskellige figurer, læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og prik evt. et hul med en strikkepind, hvis de skal kunne hænge. Bag dem i ovnen i 7-9 minutter, til de er gyldenbrune. Afkøl på en bagerist.
Rør æggehvide sammen med flormelis og en smule eddike. Fyld glasuren i en sprøjtepose med lille rund tylle, og dekorér peberkagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk