Klassiske peberkager med hvid glasur

Spis de sprøde peberkager med det samme, eller hæng dem op som hyggelig julepynt.

Bemærk
Hviletid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

udstikkerforme
en sprøjtepose med lille rund tylle

Sådan gør du

Varm smør, farin og sirup op i en gryde under omrøring, til det er smeltet og ensartet. Lad det køle lidt af.
Riv skallen af appelsinen. Bland mel med hjortetaksalt, krydderier og appelsinskal i en skål. Tilsæt smørblandingen og æg, og ælt det hele sammen til en ensartet og blank dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og opbevar den på køl i 2 timer inden brug.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud med en kagerulle i 4-5 mm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Udstik forskellige figurer, læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og prik evt. et hul med en strikkepind, hvis de skal kunne hænge. Bag dem i ovnen i 7-9 minutter, til de er gyldenbrune. Afkøl på en bagerist.
Rør æggehvide sammen med flormelis og en smule eddike. Fyld glasuren i en sprøjtepose med lille rund tylle, og dekorér peberkagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
16. juli 2018 af .

Foto: Pernille Enoch

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar