Klassiske marcipanbrød med nougat og frysetørrede hindbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Marcipanbrød i absolut luksus-klasse! De frysetørrede hindbær pynter fint og giver marcipanbrødene et skønt, frisk pust.
Ingredienser
Sådan gør du
Rul marcipanen ud med en kagerulle på et bord drysset med flormelis til en smal og aflang rektangel på ca. 6 x 55 cm.
Skær nougat ud i smalle, aflange stykker, og fordel den i en tynd stribe på midten af marcipanen. Luk marcipanen sammen omkring nougaten, og rul marcipanen sammen til en lang, tynd rulle.
Skær rullen ud i 15 små marcipanbrød, som er ca. 4 cm lange.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ af den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Tilsæt den sidste ⅓ af den hakkede chokolade, og rør med en ske, til al chokoladen er smeltet sammen.
Overtræk marcipanbrødene med den smeltede chokolade, og drys straks med frysetørrede hindbær.
Lad chokoladen størkne, og sæt herefter marcipanbrødene i køleskabet.
Tip!
Blød nougat kaldes også Wienernougat og er lavet af kværnede hasselnødder, sukker, kakaosmør og kakao.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk