Klassiske kanelsnurrer

Snaskede og lækre kanelsnurrer, som selvfølgelig skal nydes friskbagt med en god kop kaffe.

Bemærk
Hævetid: I alt 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld mælken i en røreskål, og smuldr gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen på en røremaskine i 1-2 minutter.
Skær det bløde smør i tern, og ælt det i dejen. Ælt dejen på maskinen i yderligere 8-10 minutter, til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 1½ time.
Rør blødt smør, brun farin, sukker og kanel sammen i en skål med et piskeris til en ensartet og smørbar remonce.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på 30 x 45 cm. Smør kanelremoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag.
Rul en kagerulle hen over dejen, så de 3 lag sætter sig sammen og bliver en smule fladere.
Skær dejen i 12 strimler på den korte led. Strimlerne skal være ca. 2½ cm brede.
Skær hver strimmel igennem på langs, så den stadig hæfter i den ene ende. Sno de 2 strimler omkring hinanden.
Rul hver snoet strimmel sammen som en snegl, og fold enden ind under sneglen, så den ikke springer op under bagningen. Fordel kanelsnurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk dem med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve på bagepladen i 1 time.
Tænd ovnen på 190°. Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.

Tip!

Det er vigtigt at overholde den lange æltetid for dejen, da den er alfa og omega for et godt slutresultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar