Klassiske frikadeller med kold kartoffelsalat

29. juni 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

En klassisk ret på middagsbordet, som børnene sagtens kan lave selv. Servér også gerne med råkostsalat eller udskårne grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt og peber i en skål.
Pil og riv løget. Bland revet løg, æg, mælk, havregryn og hvedemel sammen med kødet, og rør det grundigt sammen til en sammenhængende fars. Har du en røremaskine, kan farsen også røres sammen heri. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.
Tag en skefuld fars op med en spiseske, og form den i hånden ved hjælp af skeen til en rund frikadelle. Dyp skeen i et glas med varmt vand mellem hver frikadelle, så farsen ikke klistrer fast.
Opvarm en pande med olie og smør, og steg frikadellerne på panden i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl kartoflerne, og kog dem med skræl på i en gryde med letsaltet vand i 7-8 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i gryden med låget på i 10 minutter. Hæld vandet fra, og pil kartoflerne. Afkøl kartoflerne, og skær dem i halve.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, honning og karry sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Klip purløg fint, og rør det i dressingen. Hak dilden groft. Skyl og skær agurk i små tern.
Vend de afkølede kartofler sammen med dressingen, og anret den i en skål. Servér frikadellerne med kartoffelsalaten, og lad familien selv dosere agurketern og dild over hver deres portion.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar