Klassiske franske vafler med vaniljecreme
19. juni 2018
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Bag selv franske vafler, og opdag, hvor godt de smager, når de er helt friske. De sprøde kiks fyldes med en lækker vaniljecreme, som man kan blive helt afhængig af!
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i, og saml dejen med vand og eddike.
Stil dejen koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse, og stik den ud i 4 cm’s cirkler. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 minutter, og lad dem afkøle på en rist.
Pisk smør og flormelis luftigt, og rør vaniljen i. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med 1 spsk. creme imellem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk