Klassiske flødekartofler med timian
5. maj 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på 2 mm. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Smør et ovnfast fad med smør, og fordel kartofler, løg og hvidløg heri.
Skær resten af smørret i små stykker, og læg det på toppen. Krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen i 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og hæld halvdelen af fløden over. Krydr med friskrevet muskatnød og timian. Sæt fadet i ovnen i 25 minutter.
Hæld resten af fløden over kartoflerne, og bag dem færdigt i 15-20 minutter. Servér evt. som tilbehør til en steg sammen med en grøn salat.
Tip!
Flødekartofler serveres oftest som tilbehør. Vend lidt bacontern sammen med kartoflerne, og drys ost på toppen. Så fungerer kartoflerne snildt som en ret i sig selv, måske serveret med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk