Klassisk skipperlabskovs – den bedste opskrift
6. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skipperlabskovs er ægte rustik sømandskost, der skal tilberedes uden for mange dikkedarer. Servér med rødbeder, sennep og et ordentligt drys karse.
Bemærk
Simretid: Ca. 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kalvekødet i en støbejernsgryde, og hæld vandet over. Bring vandet i kog, og fjern skummet med en hulske.
Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og lad det simre i 1 time under låg.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Hæld dem i gryden, og tilsæt evt. mere vand, så det dækker kartoflerne. Lad kartoflerne koge, til de er møre og let udkogte.
Rør smør i retten, og smag til med salt, peber og eddike.
Servér labskovsen med klippet karse, sennep, rugbrød og syltede rødbeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk