Klassisk salade chevre chaud

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Lollo bionda har en mild, sød og let krydret smag. Søstersalaten lollo rosso eller lollo rossa minder rent smagsmæssigt om biondaen, men rosso har smukke bourdeauxfarvede blade og er derfor ekstra fin som pynt eller til at skabe en farverig salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløg, og halvér det fra toppen. Kassér bunden, og skær resten i tynde skiver.
Bland eddike, salt, peber og sukker i et glas, som du har et tætsluttende låg til. Læg rødløget i lagen, dæk glasset med låg, og lad løgene trække køligt i mindst 15 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Vend mandler, pinjekerner, honning og salt på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen 6-7 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend blandingen et par gange undervejs, og hold øje med, at det ikke brænder på.
Skær gedeosten i tykke skiver, og læg dem på brødene. Dryp lidt honning over, og bag dem på en rist i ovnen ved 180° varmluft i 10-15 minutter, til osten er gylden, og brødet sprødt.
Skyl de to slags lollo-salater, og pluk dem i mindre stykker. Skyl rucola.
Afdryp tomaterne for det meste af den olie, der hænger ved, og skær dem i strimler. Bland alle tre slags salat i en skål, og vend tomater i.
Pisk sennep, honning, olivenolie og æblecidereddike med en gaffel i en lille skål, til det tykner.
Dryp dressingen over salaten, og drys med den knasende mandel-pinjekerne-topping. Anret brødskiverne med gedeost ovenpå.

Tip!

De syltede rødløg er søde og syrlige og kan bruges i de fleste salater, i sandwich eller burgere, oven på hotdogs eller som prikken over i'et på et stykke smørrebrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar