Klassisk rødvinsgløgg med rosiner og mandler

25. januar 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Man kan næsten ikke sige jul, hygge, æbleskiver og juleklip uden også at sige gløgg. Her i en klassisk krydret version, som er baseret på en hjemmelavet gløggekstrakt, der har trukket smag i ugevis.

Bemærk
Trækketid: Mindst 3 uger.

Ingredienser

Udstyr

1 stort sylteglas med låg

Sådan gør du

Bring øl og rørsukker i kog i en gryde, så sukkeret smelter. Hæld blandingen i et stort sylteglas, og lad den køle af.
Flæk vaniljestangen. Skær citron og appelsin i skiver, og læg dem i glasset sammen med vaniljestang, kanelstænger, nelliker og allehånde.
Hæld snapsen over, og rør rundt. Sæt låg på glasset, og lad gløggessensen trække i mindst 3 uger.
Si fyldet fra gløggessensen, og varm den forsigtigt op i en gryde sammen med portvin og rødvin – det må ikke bringes i kog!
Skold mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand i en skål ad 2 omgange. Smut dem.
Fordel smuttede mandler og rosiner i varmefaste glas, og hæld den varme rødvinsgløgg over.

Tip!

Beregn ca. 1½-2 dl gløgg pr. glas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar