Klassisk rødvinsgløgg med rosiner og mandler
25. januar 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Man kan næsten ikke sige jul, hygge, æbleskiver og juleklip uden også at sige gløgg. Her i en klassisk krydret version, som er baseret på en hjemmelavet gløggekstrakt, der har trukket smag i ugevis.
Bemærk
Trækketid: Mindst 3 uger.
Ingredienser
Udstyr
1 stort sylteglas med låg
Sådan gør du
Bring øl og rørsukker i kog i en gryde, så sukkeret smelter. Hæld blandingen i et stort sylteglas, og lad den køle af.
Flæk vaniljestangen. Skær citron og appelsin i skiver, og læg dem i glasset sammen med vaniljestang, kanelstænger, nelliker og allehånde.
Hæld snapsen over, og rør rundt. Sæt låg på glasset, og lad gløggessensen trække i mindst 3 uger.
Si fyldet fra gløggessensen, og varm den forsigtigt op i en gryde sammen med portvin og rødvin – det må ikke bringes i kog!
Skold mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand i en skål ad 2 omgange. Smut dem.
Fordel smuttede mandler og rosiner i varmefaste glas, og hæld den varme rødvinsgløgg over.
Tip!
Beregn ca. 1½-2 dl gløgg pr. glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk