Klassisk rejecocktail

En klassisk og simpel rejecocktail med hjemmelavet thousand island-dressing. Det går aldrig af mode!

Klassisk rejecocktail
0-30 min.

(6)

December 15, 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på rejecocktail

En klassisk rejecocktail går aldrig af mode. Den smager nemlig skønt som forret eller som en del af en buffet – og heldigvis er den nem at lave. Du skal bruge noget grønt, thousand island-dressing og rejer i lage – så er der serveret!

Hvilken dressing skal jeg bruge? 

I en klassisk rejecocktail skal du bruge thousand island-dressing. I denne opskrift laves dressingen fra bunden, men har du travlt, kan du sagtens bruge en færdiglavet fra supermarkedet. Du kan også lave en cremefraichedressing af cremefraiche 38% og friske urter, hvis du ikke er så meget til klassikeren eller bare vil prøve noget nyt.

Hvilke rejer skal jeg bruge? 

Rejerne i en klassisk rejecocktail er typisk små rejer i lage. Skal din forret være ekstra luksuriøs, kan du bruge store, pillede rejer. Du kan også tilføje stenbiderrogn og krebsehaler.

Hvilke grøntsager er der i en klassisk rejecocktail?

I 1980’erne var serveringsglasset fyldt med tomat, citron, icebergsalat og asparges. I denne version har vi skiftet iceberg ud med sprød spidskål og asparges ud med knasende sugarsnaps. Men du kan variere det grønne indslag, som du har lyst til. Har du f.eks. køleren fyldt med iceberg eller en anden grøn salat, så brug endelig det. Du kan også bruge mango og avocado, hvis din rejecocktail skal være endnu mere moderne.

Hvordan serveres rejecocktail?

Rejecocktailen, som vi kender den, blev anrettet i cocktaillignende glas – deraf navnet! Men du kan sagtens servere den delikate forret i små fine skåle, hvis den skal tage sig lidt mere moderne ud.

Er rejecocktail dansk? 

Ja, rejecocktailen er såmænd en dansk opfindelse. Den kom på danskernes læber – og i deres maver – i 1980, da Karolines Køkken husstandsomdelte deres første kogebog.


Prøv endnu en 1980'er-favorit: Klassisk tunmousse 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'