Klassisk pariserbøf

Hvis ikke du er til rå æggeblomme, kan du servere pariserbøffen med et spejlæg på toppen.

Klassisk pariserbøf
0-30 min.

(2)

5. maj 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Pariserbøf

hakket oksekød
600 g
salt og peber
smør til stegning
1½ spsk.
olivenolie til stegning
1 spsk.
lyst brød (f.eks. ciabattabrød eller toastbrød)
4 skiver

Til servering

rødløg
1
kapers
4 spsk.
syltede rødbeder
8 skiver
revet peberrod
4 spsk.
rucola
50 g
æggeblommer
4

Sådan gør du

Pariserbøf

Form kødet til 4 store bøffer, og krydr dem med salt og peber.
Steg bøfferne i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme, til bøfferne får en god stegeskorpe. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
Tag bøfferne af panden. Lad panden være varm, og tør den let af med køkkenrulle. Smelt ½ spsk. smør på panden, og steg brødskiverne i fedtstoffet et par minutter på hver side, til de er gyldne.

Servering

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Afdryp kapersne. Afdryp de syltede rødbeder, og skær dem i små tern. Hæld peberroden i en skål.
Skyl og tør rucolasalaten, og anret den oven på det ristede brød. Læg en hakkebøf oven på, og top med al tilbehøret samt æggeblomme. Servér straks. 

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'