Klassisk pariserbøf
Hvis ikke du er til rå æggeblomme, kan du servere pariserbøffen med et spejlæg på toppen.

0-30 min.
(2)
5. maj 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Pariserbøf
- hakket oksekød
- 600 g
- salt og peber
- smør til stegning
- 1½ spsk.
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- lyst brød (f.eks. ciabattabrød eller toastbrød)
- 4 skiver
Til servering
- rødløg
- 1
- kapers
- 4 spsk.
- syltede rødbeder
- 8 skiver
- revet peberrod
- 4 spsk.
- rucola
- 50 g
- æggeblommer
- 4
Sådan gør du
Pariserbøf
Form kødet til 4 store bøffer, og krydr dem med salt og peber.
Steg bøfferne i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande ved høj varme, til bøfferne får en god stegeskorpe. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
Tag bøfferne af panden. Lad panden være varm, og tør den let af med køkkenrulle. Smelt ½ spsk. smør på panden, og steg brødskiverne i fedtstoffet et par minutter på hver side, til de er gyldne.
Servering
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Afdryp kapersne. Afdryp de syltede rødbeder, og skær dem i små tern. Hæld peberroden i en skål.
Skyl og tør rucolasalaten, og anret den oven på det ristede brød. Læg en hakkebøf oven på, og top med al tilbehøret samt æggeblomme. Servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner