Klassisk lasagne med blandet grøn salat

1. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Lasagnen er storfavorit i de fleste børnefamilier, og det er ganske forståeligt. Lasagne smager skønt, kan fyldes med med grøntsager og varieres på mange måder.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder, rens squash og bladselleri, og skær det i små tern. Skær baconskiver i tern.
Steg løg, hvidløg, gulerødder, squash, bladselleri og bacon i olie i en gryde i 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Rør tomatpuré og rødvin i, og lad det småkoge 2-3 minutter, til vinen er kogt ind.
Tilsæt hakkede tomater fra dåse, rosmarin, sukker, salt og peber, og lad det småkoge i 20 minutter – gerne længere, hvis du har tid. Smag kødsaucen til.
Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Sæt den til side. Smelt smørret i en anden gryde, og rør melet i. Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen i 2-3 minutter, og smag til med muskatnød, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel et tyndt lag mælkesauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og så et lag kødsauce. Riv parmesan fint, og fordel ⅓ af den oven på kødsaucen. Gentag med lagene på denne måde, til alt er brugt. Slut med et lag revet parmesanost på toppen.
Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 30 minutter.
Rist pinjekerner let på en tør pande. Skyl salaten, og vend den sammen med kørvel.
Bland sennep, eddike, olie og finthakket løg, og smag til med salt og peber.
Vend salat og kørvel sammen med dressingen, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til lasagnen.

Tip!

Lav en ekstra lasagne, når du alligevel er i gang, og frys den ned i portioner. Så er der nem mad til de dage, hvor det skal gå ekstra stærkt med at få maden på bordet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til hjemmelavet lasagne

En lasagne, der er lavet helt fra bunden, smager bare bedst. Det bedste af det hele er, at det faktisk er overraskende nemt. 

Den klassiske lasagne består af 3 elementer: Pastaplader, kødsauce og bechamelsauce.

Lasagnepladerne kan købes i alle supermarkeder. Har de ikke friske plader, kan du sagtens bruge tørrede lasagneplader.

Bechamelsaucen laves her fra bunden, og det giver en fantastisk smag. Har du travlt, kan du dog ty til en færdigkøbt sauce.

Kødsaucen bliver du nødt til at lave selv – det er heldigvis rigtig nemt. I opskriften her tilsættes små tern af grøntsager, og du kan sagtens skifte dem ud med, hvad du lige har på køl. Du kan også godt undlade rødvinen, hvis du ikke har en slat stående.

Rigtig god fornøjelse ❤

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar