Klassisk jordbæris

13. september 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

De solmodne, røde bær smager herligt i en klassisk flødeis. Isen får en fin lyserød farve, og den tiltrækker både store og små.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og nip jordbærrene. Pres citronen. Kom bær i en foodprocessor, og hæld citronsaft ved. Blend massen til en puré. Pres puréen igennem en si, så de små kerner sorteres fra.
Bring mælken i kog. Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk, til æggemassen bliver lys.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, imens du pisker, og hæld derefter blandingen tilbage i gryden. Varm blandingen op ved mellemvarme under konstant piskning, til den tykner og hænger ved bagsiden af en ske.
Tag gryden af varmen, tilsæt fløden, og rør godt rundt. Lad cremen blive lunken, og vend derefter jordbærpuréen i cremen.
Hæld isblandingen i en plastikbeholder, og kom den i fryseren. Rør i isen hvert 15. minut den første time, og derefter indimellem til isen er fast.
Rens bær, og skær jordbær i halve eller kvarte, afhængig af hvor store de er. Placér bær i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend bær med honning og vaniljekorn. Tilsæt vaniljestang. Læg stanniol over fadet, og bag bærrene ved 100° i 20 minutter.
Lad dem afkøle på køkkenbordet, og sæt dem derefter i køleskabet, til de er kolde. Anret isen, og kom bærrene ved. Drys med mynteblade.

Tip!

Du kan også hælde isblandingen i en ismaskine, og lad maskinen køre i 1 time. Så er isen klar.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar