Klassisk gullaschsuppe – den bedste opskrift

Denne kraftfulde og krydrede gullaschsuppe er blevet spist i Ungarn siden middelalderen – og med god grund. Lad retten simre i et par timer, så du får det møreste og lækreste kød!

Bemærk
Simretid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en stor gryde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Skær oksebov i 2 cm store tern. Brun oksekødet i baconfedtet i gryden. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg.
Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Skræl rodfrugterne, skær dem i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, begge typer paprika og spidskommen. Lad det svitse i 5 minutter.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade i gryden, og rør rundt. Læg låg på, og lad suppen simre i 2 timer.
Rens peberfrugt, skær den i strimler, og tilsæt sammen med fløde. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter.
Tilsæt bacon, og smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille. Top suppen med cremefraiche og persille, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar