Klassisk gullaschsuppe – den bedste opskrift
27. oktober 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne kraftfulde og krydrede gullaschsuppe er blevet spist i Ungarn siden middelalderen – og med god grund. Lad retten simre i et par timer, så du får det møreste og lækreste kød!
Bemærk
Simretid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en stor gryde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Skær oksebov i 2 cm store tern. Brun oksekødet i baconfedtet i gryden. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg.
Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Skræl rodfrugterne, skær dem i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, begge typer paprika og spidskommen. Lad det svitse i 5 minutter.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade i gryden, og rør rundt. Læg låg på, og lad suppen simre i 2 timer.
Rens peberfrugt, skær den i strimler, og tilsæt sammen med fløde. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter.
Tilsæt bacon, og smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille. Top suppen med cremefraiche og persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk