Klassisk Gateau Marcel

23. marts 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En chokoladelækker dessertkage, der kræver den bedste chokolade, du kan finde! Én dej bliver til både bund og creme – enkelt og uimodståeligt!

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Hak chokoladen, skær smørret i tern, og smelt det sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør chokolade og smør sammen til en ensartet masse.
Bland ⅔ af sukkeret med æggeblommerne i en skål, og pisk det lyst og luftigt med en elpisker. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret i en anden skål.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med de luftige æggeblommer lidt ad gangen. Smag til med lidt salt. Vend herefter æggehviderne forsigtigt i blandingen med en dejskraber til en ensartet dej.
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bunden af springformen. Smør kanterne med smør, og drys med sukker.
Fordel halvdelen af chokoladedejen i formen, og sæt resten på køl. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Tag den ud, og afkøl den helt på en bagerist. Kagen falder sammen, når den kommer ud af ovnen, og det er meningen.
Fordel resten af chokoladedejen på toppen af den afkølede kage, og sæt kagen på køl natten over.
Skær fignerne i både. Skyl og tør blåbærrene. Sigt kakao over kagen, og pynt med figner, blåbær og skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar