Klassisk coq au vin med svampe og rodfrugter

18. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Coq au vin er en god klassisk fransk gryderet, der er fuld af saft og kraft. Retten er god på en kold efterårsdag og kan med fordel kan laves dagen før.

Ingredienser

Sådan gør du

Partér kyllingen. Steg bacontern sprøde i en stegegryde, og læg dem til side.
Skær svampene i skiver, brun dem i lidt olie, og læg dem til side.
Skræl og skær gulerødder og pastinakker i lidt mindre stykker.
Brun kyllingestykkerne, kom rodfrugterne ved, og steg endnu et par minutter.
Krydr med salt og peber, hæld rødvinen over, tilsæt peberkorn og timian, og lad det simre 30 minutter under låg.
Kom løg, bacon og champignon i gryden og lad det simre ca. 10 minutter. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Smag til, drys med persille, og servér med baguette.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Coq au vin – hane i vin – er en traditionel simreret fra det franske landkøkken. Den skønne gryderet smager pragtfuldt og er ikke vanskelig at lave. 

Servér retten direkte fra gryden og med grove baguettes, kartoffelmos eller ris til. Brug gerne en ekstra god og fyldig rødvin til at tilberede kyllingen i. Det vil tydeligt kunne smages i den færdige ret! Servér evt. den samme rødvin til retten. 

Coq au vin kan også laves i en lys version –  så bruger du bare hvidvin i stedet for rødvin!  Så kaldes retten "Coq au blanc".

Du kan vælge at partere en hel kylling, unghane eller høne, som i denne opskrift, eller du kan bruge udskæringer som lår, overlår eller bryst. 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar