Klassisk coq au vin med svampe og rodfrugter

Coq au vin er en god klassisk fransk gryderet, der er fuld af saft og kraft. Retten er god på en kold efterårsdag og kan med fordel kan laves dagen før.

Klassisk coq au vin med svampe og rodfrugter
31-60 min.

(9)

November 18, 2021 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Coq au vin – hane i vin – er en traditionel simreret fra det franske landkøkken. Den skønne gryderet smager pragtfuldt og er ikke vanskelig at lave. 

Servér retten direkte fra gryden og med grove baguettes, kartoffelmos eller ris til. Brug gerne en ekstra god og fyldig rødvin til at tilberede kyllingen i. Det vil tydeligt kunne smages i den færdige ret! Servér evt. den samme rødvin til retten. 

Coq au vin kan også laves i en lys version –  så bruger du bare hvidvin i stedet for rødvin!  Så kaldes retten "Coq au blanc".

Du kan vælge at partere en hel kylling, unghane eller høne, som i denne opskrift, eller du kan bruge udskæringer som lår, overlår eller bryst. 

Se også: Simremad er lige sagen, og kan du heller ikke få nok, har vi her samlet vores bedste opskrifter på simreretter!

Måske du også kan li'