Klassisk coq au vin med svampe og rodfrugter
4. juni 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Coq au vin er en god klassisk fransk gryderet, der er fuld af saft og kraft. Retten er god på en kold efterårsdag og kan med fordel kan laves dagen før.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen. Steg bacontern sprøde i en stegegryde, og læg dem til side.
Skær svampene i skiver, brun dem i lidt olie, og læg dem til side.
Skræl og skær gulerødder og pastinakker i lidt mindre stykker.
Brun kyllingestykkerne, kom rodfrugterne ved, og steg endnu et par minutter.
Krydr med salt og peber, hæld rødvinen over, tilsæt peberkorn og timian, og lad det simre 30 minutter under låg.
Kom løg, bacon og champignon i gryden og lad det simre ca. 10 minutter. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Smag til, drys med persille, og servér med baguette.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk