Klassisk burger med ovnstegte kartoffelbåde
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En saftig burger med smeltet ost, ovnstegte kartoffelbåde og en god tomatketchup er en sikker favorit.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og timian. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
Form kødet til 4 store, flade bøffer. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har en sprød stegeskorpe på begge sider. Læg bøfferne i et ovnfad, og steg dem færdige i ovnen i 5-8 minutter. Læg en skive ost på hver bøf, når der er 2 minutter tilbage af ovntiden.
Læg baconskiver på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen ca. 7 minutter. Lun burgerbollerne i ovnen.
Skyl og snit ca. 6 salatblade. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Skær drueagurker i skiver. Pil rødløg, og skær dem i ringe.
Smør underbollerne med mayonnaise, og byg 4 burgere op med tomat, bøf, salat, rødløg, ketchup og baconskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Verdens bedste hamburger i brioche-burgerbolle