Klassisk burger med ovnstegte kartoffelbåde

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En saftig burger med smeltet ost, ovnstegte kartoffelbåde og en god tomatketchup er en sikker favorit.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og timian. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
Form kødet til 4 store, flade bøffer. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har en sprød stegeskorpe på begge sider. Læg bøfferne i et ovnfad, og steg dem færdige i ovnen i 5-8 minutter. Læg en skive ost på hver bøf, når der er 2 minutter tilbage af ovntiden.
Læg baconskiver på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen ca. 7 minutter. Lun burgerbollerne i ovnen.
Skyl og snit ca. 6 salatblade. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Skær drueagurker i skiver. Pil rødløg, og skær dem i ringe.
Smør underbollerne med mayonnaise, og byg 4 burgere op med tomat, bøf, salat, rødløg, ketchup og baconskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar