Klassisk burger med hjemmebagt briocheburgerbolle

En klassisk burger, men hvor alt er hjemmelavet lige fra de luftige og smørbagte burgerboller til mayonnaisen og den uundværlige tomatketchup.

Bemærk
Hævetid, burgerboller: I alt 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt sukker og æg, og rør godt rundt. Tilsæt det meste af hvedemelet og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed. Skær smørret i tern, og kom det i dejen lidt ad gangen sammen med det sidste hvedemel. Ælt ved middel hastighed i 5-8 minutter, til alt smørret er inkorporeret, og dejen er blank og elastisk og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og hak den ud i lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og tryk dem let flade. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Pil løget, og hak det fint. Opvarm olien i en gryde, og steg løget ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt brun farin og eddike, og lad det koge et par minutter, til eddiken er fordampet.
Tilsæt mosede tomater, basilikumblade og kanel, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, og lad det småkoge under låg i 15 minutter, til massen er tyk. Blend massen med en stavblender, og smag til med eddike, salt og peber, til ketchuppen har den ønskede smag. Hæld den i et skoldet glas med låg, og sæt på køl indtil servering.
Slå ægget ud i et blenderglas, og tilsæt sennep, eddike, olie og salt.
Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den. Blend, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk. Smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Opbevar mayonnaisen i et lukket glas på køl indtil servering.
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne ved høj varme på begge sider, til de er gennemstegte. Læg bøfferne over på et fad, og læg straks en skive cheddarost på hver bøf, så den smelter let.
Lun eller rist burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og tør rucolasalaten. Skær tomaterne og rødløget i skiver. Smør underbollerne med mayonnaise, og smør overbollerne med tomatketchup. Læg burgerne sammen med cheddarbøf, tomat, drueagurker, rødløg og rucola.

Tip!

Er der ketchup i overskud, kan det gemmes på køl i et glas med låg i 3-4 dage. Brug det fx til hotdogs eller til søndagsbrunchen sammen med røræg og små stegte pølser. Briocheburgerbollerne skal spises helt friskbagte, ellers bør de fryses ned til senere brug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
28. maj 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar