Klassisk brombærtærte
5. november 2019
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Her får du en god opskrift på en klassisk brombærtærte med mørdejsbund og -låg samt et friskt og syrligt fyld. Flet låget som her eller stik dejen ud i f.eks. hjerter, og placér dem på toppen.
Bemærk
Bagetid: 50-60 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 rund form, 23 cm i diameter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175°. Bland hvedemel, sukker og salt i en foodprocessor. Bland små stykker smør i, og tilsæt vand, indtil dejen samler sig til en kugle.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 2 dele. Tryk begge dejkugler flade. Pak den ene dej ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet.
Rul den anden dej ud til en cirkel med en diameter på 30 cm, og placér den i en form. Sørg for, at dejen klæber sig godt op ad formens sider. Sæt i køleskabet.
Skyl brombærrene, og dup dem tørre. Riv skallen af citronen.
Bland brombær med sukker, majsstivelse, citronskal og vaniljeekstrakt. Hæld blandingen over tærtebunden.
Rul den gemte dej ud til en cirkel med en diameter på 30 cm. Skær dejen ud i lange strimler på ca. 1,5 cm's tykkelse.
Flet et låg over tærtens top. Skær overskydende dej væk, og tryk strimlerne fast til tærtens kant med en gaffel.
Pisk æg og vand sammen, og pensl tærtelåget. Bag tærten i ovnen i 50-60 minutter, indtil låget er let gyldent.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk