Klassisk BLT-burger med guacamole
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
BLT står for bacon, lettuce og tomato og er fast tilbehør i en klassisk burger – her er burgeren spicet op med cremet guacamole.
Ingredienser
Sådan gør du
Mos eller blend avocadokødet med citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne på en tør pande, til de er sprøde. Skær icebergsalaten i strimler, og skær tomaterne i skiver.
Form bøffer af kødet, og krydr godt med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Læg en skive ost på hver bøf, når de vendes på panden.
Rist burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise og ketchup. Læg bollerne sammen med icebergsalat, bøf, tomatskiver og bacon. Servér med guacamole som ekstra tilbehør.
Tip!
En hjemmelavet ketchup løfter denne klassiske burger til nye højder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk