Klassisk banankage med sprødt chokoladedrys
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Sød og svampet. Det er sådan, en banankage skal være. Chokoladedrysset på toppen giver kagen et klædeligt knas.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Smelt smørret, til det begynder at tage farve, og pisk det så sammen med de 2 slags sukker i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk grundigt.
Mos bananerne, og rør dem i dejen sammen med yoghurt.
Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
Forvarm ovnen til 180°. Smør formen med smør, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen.
Drys rørsukker over dejen i formen. Riv chokoladen groft, og drys den over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk