Klassisk æblestrudel
1. maj 2019
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Kruger
Den østrigske klassiker, også kaldet Apfelstrudel, består af en sprød mørdej fyldt med æbler, romrosiner og mandler. Servér kagen med flødeskum eller vaniljeis.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom mel i en skål, og hæld vand og olie ved. Ælt dejen grundigt sammen, til den er ensartet og glat.
Form dejen til en kugle, smør den ind i lidt olie, pak den ind i køkkenfilm, og lad den hvile mindst 1 time på køkkenbordet.
Læg rosiner i blød i rommen, mens dejen hviler. Brun raspen i smørret på en pande, og lad det køle lidt af.
Hak mandlerne. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i skiver. Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
Bland æblerne med mandler, brun farin, vaniljesukker, citronskal og citronsaft, rosiner og rom.
Smelt smørret. Rul dejen ud, så tyndt som du kan med en kagerulle. Træk derefter dejen forsigtigt ud, så den bliver så tynd og stor som muligt. Det gør ikke noget, at der kommer et lille hul i dejen her og der.
Pensl dejen med smeltet smør. Bred æblerne jævnt ud over dejen, og drys raspen over æblerne. Rul dejen sammen om æblerne til en tyk roulade.
Læg den på en plade med bagepapir og form den evt. som et U, så der er plads til den på pladen. Bag kagen ved 180° i ca. 50 min., til den er lysebrun og sprød. Drys kagen med flormelis inden servering.
Servér kagen lun og skær den i store stykker med en savtakket kniv. Servér med flødeskum eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk