Kirsebærstenseddike
6. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Brug de overskydende kirsebærsten fra kager, saft og desserter til en hjemmelavet eddike med skøn smag fra de dybrøde bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil stenene ud af kirsebærrene, og brug selve bærret til noget andet, f.eks. saft eller kage.
Læg kirsebærrene i et skoldet glas, og hæld eddiken over.
Lad eddike og kirsebærsten trække i glasset i 2-3 uger, til eddiken har taget både farve og smag fra stenene.
Tip!
Eddiken får en let smag af mandel eller marcipan. Brug den f.eks. til vinaigrette eller dressing eller til at marinere grøntsager og kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk