Kirsebærsorbet med ristede nødder
17. november 2020
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En flot og farverig kirsebærsorbet, der smelter på tungen. Servér med ristede mandler drysset udover, så du også får lidt knas.
Bemærk
Frysetid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend det hele sammen, og kør det i en ismaskine, eller hæld det i en rugbrødsform, som sættes på køl og røres i med jævne mellemrum, indtil det opnår en passende konsistens.
Hæld det derefter i en plastikbeholder med låg, og frys sorbeten fx over natten. Tag den ud af fryseren ca. 10 minutter før brug.
Rist mandlerne og nødderne på en varm pande, indtil de er gyldne, og hold dem varme. Smelt sukkeret på en pande, indtil det er mørkebrunt.
Tilsæt de varme nødder, og vend det godt sammen, hæld nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af, inden de brækkes fra hinanden eller hakkes groft.
Anret sorbeten i glas sammen med brændte nødder og ekstra syltede kirsebær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk