Kirsebærsauce

2. november 2021 af .

Foto: Skovdal Nordic

Der bliver ingen jul, hvis der ikke er kirsebærsauce til risalamanden. Nogle serverer den kold og andre lun, men uanset hvad så smager den bedst hjemmelavet!

Ingredienser

Sådan gør du

Optø kirsebærene. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker.
Hæld kirsebær, sukker og vand i en gryde, og varm op. Lad det småkoge i 10 minutter. Skum saucen for urenheder.
Lav en jævning med majsstivelse, og rør lidt af den i saucen, indtil den tykner lidt.
Tag kirsebærsaucen af varmen, og servér til risalamanden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til hjemmelavet kirsebærsovs

Supermarkederne bugner af tilbud på kirsebærsovs til risalamande op til jul, og det kan være fristende bare at købe den færdiglavet. Saucen smager bare meget bedre hjemmelavet, og så er den faktisk slet ikke så svær at lave.

Hvilke kirsebær skal jeg bruge?

Det er ikke ligefrem, fordi kirsebær er i sæson i december, så derfor er fryseren din bedste ven! Har du selv frosset sensommerens bær ned, kan du bruge dem, ellers kan du være heldig at finde dem på frost i supermarkedet. Kan du ikke finde frosne kirsebær, kan du bruge Amarena-kirsebær eller andre dessert-kirsebær uden sten.

Kirsebærsauce med Amarena-kirsebær

Bruger du Amarena-kirsebær, kan du undlade vanilje og sukker, da bærrene er søde nok i sig selv. Du skal blot varme kirsebærrene og saucen op i en gryde, blande majsstivelse og vand, og hælde blandingen i lidt ad gangen, til saucen tykner.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar