Kirsebærsaft med lakrids
6. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Der er ikke noget som et dejligt glas kølig hjemmelavet saft. Brug modne kirsebær, og smag til med lakridsrod.
Bemærk
Trækketid: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kirsebær. Skær den ene citron i grove stykker.
Kog kirsebær, sukker, vand, lakridsrødder, sødskærm, saft fra 2 citroner og de grove citronstykker op i en gryde i 5-7 minutter, til kirsebærrene er møre.
Tag gryden af varmen, og lad saften stå og trække i 1-2 timer.
Sigt saften gemmen en sigte, og sæt den på køl, indtil den skal drikkes.
Tip!
Saften er drikkeklar, men den kan også røres op i lidt gin eller vodka, hvis du ønsker en hurtig drink.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk