Kirsebærparfait
11. februar 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske vaniljeparfait er her tilsat Amarena-kirsebær, der giver en dejlig sød smag. En skøn juledessert, som kan laves i forvejen og gemmes til juledagene.
Bemærk
Frysetid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden stiv i en skål.
Pisk i en anden skål æggeblommerne sammen med sukker og vaniljekorn, til sukkeret er helt opløst.
Vend flødeskummet i blandingen, og tilsæt kirsebær. Hæld blandingen i en form, og pynt med 3-4 spsk. kirsebærlage fra kirsebærrene på toppen.
Træk mønster med en skarp kniv. Læg stanniol over formen, hvis den ikke har et låg, og sæt parfaiten i fryseren natten over.
Du kan også køre den på en ismaskine. Tag parfaiten ud, 10-15 minutter inden den skal serveres.
Tip!
Du kan evt. komme en hel smuttet mandel i parfaiten. Lav gerne parfaiten i en flot form, så du kan servere den direkte på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk