Kirsebærparfait

11. februar 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Den klassiske vaniljeparfait er her tilsat Amarena-kirsebær, der giver en dejlig sød smag. En skøn juledessert, som kan laves i forvejen og gemmes til juledagene.

Bemærk
Frysetid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden stiv i en skål.
Pisk i en anden skål æggeblommerne sammen med sukker og vaniljekorn, til sukkeret er helt opløst.
Vend flødeskummet i blandingen, og tilsæt kirsebær. Hæld blandingen i en form, og pynt med 3-4 spsk. kirsebærlage fra kirsebærrene på toppen.
Træk mønster med en skarp kniv. Læg stanniol over formen, hvis den ikke har et låg, og sæt parfaiten i fryseren natten over.
Du kan også køre den på en ismaskine. Tag parfaiten ud, 10-15 minutter inden den skal serveres.

Tip!

Du kan evt. komme en hel smuttet mandel i parfaiten. Lav gerne parfaiten i en flot form, så du kan servere den direkte på bordet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar