Kirsebærkys
15. marts 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Små søde marengskys med mild smag af kirsebær. Nyd dem, som de er, eller pynt kager og desserter med de sprøde kyskager.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviderne luftige og stive med en elpisker. Når du kan vende skålen på hovedet, uden at massen falder ud, er den klar.
Pisk sukkeret i æggehvidemassen lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er sej.
Fyld halvdelen af marengsmassen i en sprøjtepose, tryk den flad, og åbn posen igen.
Vend kirsebærsirup i den anden halvdel af marengsmassen med en dejskraber, til marengsen er farvet jævnt.
Fyld den farvede marengs i sprøjteposen, og sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade med bagepapir.
Bag marengskyssene i ovnen i 1 time. Afkøl dem på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder med bagepapir imellem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på kyskager