Kirsebærkage med mandler og Amaretto

19. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Servér en saftig kage til eftermiddagskaffen eller som en nem dessert. Udskift evt. kirsebær med brombær eller blåbær.

Ingredienser

Udstyr

1 rugbrødform, ca. 1½ liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Dejen skal kun piskes, til den er akkurat ensartet og sammenhængende.
Rør mel, salt og Amaretto i dejen. Udsten kirsebærrene, hak mandlerne groft, og bland dem sammen i en skål.
Hæld dejen i formen, fordel kirsebærfyldet oven på, og pres det let ned i dejen med en ske.
Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist. Sigt lidt flormelis over kagen, og servér med friske kirsebær.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar