Kirsebærkage
5. november 2019
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Umiddelbart ligner kagen her en klassisk sandkage. Indeni gemmer der sig dog små overraskelser i form af søde kirsebær, der giver en god friskhed til kagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175°. Del ⅔ af æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne, til de danner stive toppe.
Hæld æggeblommerne i en anden skål, og slå det sidste æg ud heri. Pisk sammen med halvdelen af mælken.
Sigt mandelmel med hvedemel, salt og bagepulver i en tredje skål.
Pisk rørsukker og smør i en fjerde skål, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt langsomt æggeblommeblandingen lidt ad gangen.
Riv skallen af citronen, og tilsæt til blandingen. Vend forsigtigt melblandingen i smør- og æggeblandingen. Tilsæt den resterende mælk lidt ad gangen, hvis dejen er for tør.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen. Skyl og tør kirsebærrene, skær dem i halve, og pil stenene ud. Vend kirsebærrene i dejen.
Smør en lille brødform, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i 45 minutter, eller indtil kagen er let gylden.
Lad kagen hvile i 5 minutter, og vend den ud på en bagerist. Dekorér kagen med friske kirsebær inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk