Kirsebærgalette med hyldeblomst
6. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Pak alle de gode sager ind i dej, bag galetten i ovnen, og servér til eftermiddagskaffen eller som dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Ælt smørret sammen med mel, havregryn og hakkede hasselnødder i en skål. Tilsæt salt og lidt vand, og saml dejen. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Skyl kirsebær, udsten dem, og læg dem i en skål. Rul den kolde dej helt tyndt ud på et stykke bagepapir i en cirkel med en diameter på 26-28 cm.
Anret kirsebærrene på midten af dejen, og riv citronskal fint over. Gem saften af citronen til vaniljecremen. Drys med hyldeblomster, granskud og rørsukker, og buk dejkanten lidt ind over fyldet, så kanten holder på det hele.
Bag galetten i ovnen i 20-25 minutter ved 170°, til den er flot gylden på toppen, og skorpen er blevet sprød. Lad kagen køle lidt af inden servering.
Rør yoghurt sammen med vaniljekorn, honning og citronsaft. Drys med flormelis, og servér med vaniljecreme til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk