Kirkegårdsbrownies
25. oktober 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Tryl en saftig, fuldfed chokoladebrownie om til et uhyggeligt gravsted ved hjælp af en lille småkage, dekoreret med chokolade eller spiselig tusch. Kagen kan naturligvis også bare spises, som den er, evt. med en kugle vaniljeis og lidt frisk frugt ved siden af.
Ingredienser
Udstyr
Spiselig tusch eller lidt smeltet chokolade
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør, og lad det afkøle til stuetemperatur.
Tænd ovnen på 175°.
Pisk æg, sukker og brun farin luftigt. Vend forsigtigt chokolademassen i.
Bland hvedemel, kakao, salt og vaniljesukker, og si det i dejen. Rør grofthakkede valnødder i.
Hæld dejen i en smurt eller bagepapirbeklædt bradepande, hvor dejen går ca. 3 cm op ad kanterne, og bag kagen i 20-25 minutter, så den stadig er svampet.
Afkøl kagen helt, og lad den gerne sætte sig natten over. Skær kagen i rektangler.
Tænd oven på 175° varmluft.
Rør blødt smør, rørsukker, vaniljesukker og revet citronskal blødt og cremet.
Bland melet i lidt efter lidt. Pisk ægget i, og rør det hele godt sammen.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den i 4-5 cm lange tynde striber på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem.
Bag småkagerne lysebrune i 5-7 minutter, lad dem afkøle 1 minut på pladen og dernæst helt på en bagerist.
Dekorér småkagerne ved hjælp af en spiselig tuschpen eller smeltet chokolade. Skær en lille lomme i kagestykkerne, og sæt småkagerne, så de ligner gravsten.
Tip!
Brownie skal allerhelst sætte sig natten over, men du kan sagtens bage både den og de små, sprøde gravsten på samme tid og blot vente med at dekorere til servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk