Kinesisk wokret med nakkekam og sprøde grøntsager
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Denne wokret er super nem, og har en skøn smag fra nakkekammen og de sprøde grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog jasminris efter pakkens anvisning.
Skær kødet i tynde skiver og derefter i strimler.
Rens porrer og peberfrugter, og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver på skrå.
Lynsteg grøntsagerne i halvdelen af olivenolien i en varm wok i 3-4 minutter under konstant omrøring (du kan også bruge en stor pande eller stegegryde). Læg de stegte grøntsager over på en tallerken.
Varm resten af olien op, og steg kødet hårdt og hurtigt, så det bliver flot brunt på alle sider. Rør kun indimellem, ellers begynder kødet at koge.
Krydr kødet med sojasauce, five spice og finthakket hvidløg. Vend de stegte grøntsager sammen med kødet, og smag evt. til med salt. Servér med kogte ris og plukket koriander.
Tip!
Five spice er en kinesisk blanding af fem krydderier: Stjerneanis, nelliker, fennikelfrø, sichuanpeber og kinesisk kanel. Kan du ikke skaffe five spice, kan du krydre med så mange af de krydderier i blandingen, du har.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk