Kimchi med kålrabi, kinakål og ingefær

Lav din egen kimchi med kålrabi, kinakål og ingefær ved at følge denne nemme opskrift. Den fermenterede grøntsagsblanding smager skønt og stærkt og kan f.eks. bruges som tilbehør til asiatiske retter.

Kimchi med kålrabi, kinakål og ingefær
31-60 min.

(7)

February 3, 2022 af Mikkel KarstadFoto: Anders Schønnemann
Bemærk:Fermentering: 4-7 dage.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 stort patentglas (2 liter)

Sådan gør du

Tip!

Prøv også lidt kimchi i hjemmelavede forårsruller eller burgere.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

GODE TIPS TIL KIMCHI-OPSKRIFTEN

Den koreanske nationalret kimchi består af fermenterede grøntsager (primært kål) tilsat smagsgivere, som f.eks. ingefær, hvidløg og chili. Men du kan i princippet tilsætte lige den smag, du ønsker. Du kan også tilsætte mere eller mindre chili, alt efter hvor spicy du vil have din kimchi. 

Fermentering betyder egentlig bare at gære, og det er lige, hvad grøntsagerne gør, når de står i deres egne mælkesyrebakterier i 7 dage – lidt på samme måde som yoghurt, ost og øl er fremstillet. Læs mere om, hvad fermentering er her.

Fermenteringsprocessen blev i det gamle Korea brugt til at få sommerens grøntsager til at holde længere, og folk spiste flere måneder gammel kimchi. Det er meget individuelt, hvornår folk synes, at kimchi er bedst. Den bliver mere syrlig, jo længere den får lov at ligge.

Kimchi er en fast bestanddel af et almindeligt måltid mad i Korea, men er også lige så stille på vej frem herhjemme. Det serveres som tilbehør eller indgår som ingrediens i forskellige retter, f.eks. kimchi fried rice. Spis kimchi til både frokost og aftensmad, f.eks. i en sandwich, burger eller rispapirruller eller som tilbehør til wokretter eller suppe. Kimchi smager stærkt og friskt og tilføjer syre og den femte grundsmag, umami, til maden. 

Kimchi indeholder desuden  masser af vitaminer, naturlige mælkesyrebakterier, der er sunde for maven, og retten siges også at kunne sænke kolesteroltallet.

Hvilke grøntsager er egnede til kimchi?

Du kan bruge lige de grøntsager, du har lyst til. Her i opskriften bruges kinakål, kålrabi og forårsløg. Prøv evt. også med andre typer kål sammen med f.eks. rodfrugter, løg og/eller porre. Det vigtigste er, at du vælger grøntsager med mange mælkesyrebakterier, dvs. kål og grøntsager, der vokser tæt på jorden. Når du har prøvet at lave kimchi én gang, kan du eksperimentere med at bruge forskellige slags grøntsager. 

Kimchi kan holde sig på køl i 3-6 måneder, så længe den er dækket af saft. 


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'