Kimchi fried rice
2. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kimchi er en blanding af fermenterede grøntsager, der oprindeligt stammer fra Korea. Her er den smagfulde ingrediens med til at løfte den ellers simple ret til eksotiske højder.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter pakkens anvisninger (eller brug en rest fra dagen før).
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skræl og riv ingefæren fint. Steg det hele i lidt olie i et par minutter på en stor pande.
Skyl sugarsnaps. Skyl aspargesbroccoli, og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Steg det hele på panden i 3 minutter sammen med løgene.
Tilsæt ris, halvdelen af bønnespirerne og kimchien, og varm godt igennem i ca. 5 minutter.
Steg 4 spejlæg på en anden pande.
Rør 1 æg, sesamolie og soya sammen i en skål. Hæld det på panden med fried rice under omrøring.
Anret kimchi fried rice på tallerkener, og top med friske bønnespirer, spejlæg og sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk