Kimchi-bowl
1. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Kimchi er traditionelt koreansk tilbehør, der består af fermenterede grøntsager, især kål. Smagen er stærk og syrlig og passer perfekt til både grøntsager, kød og fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter pakkens anvisninger.
Lav en dressing af sesamolie, ponzu og risvinseddike i en skål.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Dryp dem med limesaft.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skær tang i tynde strimler. Skyl grønkålen, og hak den fint.
Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern.
Anret ris, avocado, forårsløg, tang, grønkål, hvidkål og kimchi i små bunker i skålene.
Hæld dressingen over, drys med brøndkarse og sesam, og servér.
Tip!
Ponzu er en syrlig sauce, der består af citronsaft, sojasauce, risvin og fiskebouillon. Fås hos asiatiske købmænd og i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk