Kiksetærte med ymermousse, vanilje og kiwi
31. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En frisk tærte med ymermousse og kiwi, som pynter og mætter på både kaffe- og brunchbordet.
Bemærk
Køletid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Læg kiksene i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at banke på posen med en grydeske. Smelt smør i en kasserolle, og rør kiksekrummerne sammen med smør og salt.
Hæld kikseblandingen i en smurt tærteform, og pres den godt sammen i bunden og op ad siderne. Sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften ud af citronen.
Varm citronsaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Afkøl blandingen, til den er lun.
Rør ymer og den lune citronsaftblanding sammen i en skål. Pisk fløden til let skum i en skål med en elpisker, og vend den forsigtigt sammen med blandingen. Hæld moussen over kiksebunden, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
Skær skrællen af kiwierne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og pluk mynte. Hak pistacienødderne. Anret tærten på et fad, og pynt med kiwiskiverne, pistacienødder og mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk