Kiksekage med mørk chokolade
Glem alt om fedtet palmin og kakaopulver. En rigtig kiksekage skal laves af ægte smør og god mørk chokolade.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- en aflang bageform, der rummer 1 l
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Opskrift på kiksekage
Kiksekage er en dejlig barndomsklassiker, der aldrig går af mode. En klassisk kiksekage består helt enkelt af sprøde vaniljekiks lagt i lag med en cremet chokolademasse. Kiksekage skal ikke bages i ovnen, men blot sættes på køl til næste dag. Det er derfor en supernem kage at servere for gæster, da den kan laves klar dagen i forvejen.
Kiksekage samles i en almindelig brødform. Beklæd brødformen med husholdningsfilm, og smør et tyndt lag chokoladeblanding i bunden af formen. Læg et lag vaniljekiks ovenpå. Smør så endnu et lag chokolade på efterfulgt af kiks, og fortsæt herefter på samme måde, til der er 3-4 lag kiks, afhængig af størrelsen på din form. Slut af med et lag chokolade.
Kiksekage uden palmin
Tidligere blev kiksekage altid lavet med palmin (kokosfedt) og kakao. I denne opskrift bruger vi smør og chokolade i stedet, det giver en dejlig intens chokoladesmag og en lækker konsistens.
Kiksekage med kondenseret mælk
Kiksekage kan også laves med kondenseret mælk. Smelt blot chokolade, smør og kondenseret mælk sammen ved middel varme, og rør blandingen godt sammen. Så er den klar til at blive lagt sammen med kiksene. Se opskriften på kiksekage med kondenseret mælk her!
Kiksekage med hjemmebagte kiks
Skal din kiksekage være ekstra luksuriøs, kan du bage dine egne vaniljekiks. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne. Se opskriften på hjemmelavede vaniljekiks her!
Flere tips til kiksekage
- Både mørk chokolade og mælkechokolade egner sig godt til kiksekage.
- Kiksekage skal stå på køl i mindst 6 timer inden servering, men gerne natten over, så du er sikker på, den er skærefast.
- Tag kiksekagen ud fra køl ca. 15 minutter før servering.
- Pynt kiksekagen med friske bær, honningristede nødder eller høvlet chokolade.
- Smag evt. chokolademassen til med kaffe, likør eller appelsinsaft.
Kiksekage kan hurtigt blive en tung sag, hvis lagene med chokolade bliver for tykke. Sørg derfor for rigelig med kikselag og tynde lag af chokolademasse. Det giver den bedste kombination.