Kiksekage med mælkechokolade og hasselnøddelikør

Lav en kiksekage uden æg og palmin, men med lækker mælkechokolade, likør og ristede hasselnødder.

Bemærk
Kiksekagen skal stå på køl i mindst 6 timer inden servering, dog gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

en smal, aflang bageform, ca. 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190º. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10-15 minutter, vend rundt i dem undervejs. Tag dem ud af ovnen, når skallen løsner sig, og de er brune (ikke brændte).
Læg hasselnødderne i et rent viskestykke, og nulr hinderne af. Fjern de løse hinder, så du kun har de ristede nødder tilbage. Hak nødderne groft.
Hak de 2 slags chokolade groft, og læg det i en gryde sammen med kondenseret mælk, smør og hasselnøddelikør. Lad det hele smelte sammen ved middel varme, og rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Rør chokoladeblandingen godt sammen, når det hele er smeltet, og tag gryden af varmen.
Beklæd bageformen med rigeligt husholdningsfilm, det skal også hænge ud over kanterne. Fordel de hakkede hasselnødder i bunden af formen, og læg et tyndt lag chokolademasse over. Læg et lag kiks ovenpå og derefter endnu et tyndt lag chokolade.
Fortsæt med at lægge lag af kiks og chokolade, til al chokoladen er brugt, og sørg for, at der afsluttes med et lag chokolade. Stil kagen tildækket i køleskabet i nmindst 6 timer (gerne til næste dag).
Anret kiksekagen med høvlet mørk chokolade og brombær. Servér den gerne med en god kop kaffe til.

Tip!

I stedet for mælkechokolade kan du bruge udelukkende mørk chokolade. Likøren kan erstattes med lidt friskpresset appelsinsaft og fintrevet appelsinskal eller helt udelades.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar