Kiks med masser af frø og kerner
21. februar 2021
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
De lækre hjemmebagte kiks med masser af frø og kerner er supergode på ostebordet, som snack alene eller sammen med tapenade eller pølse til et lille glas i utide.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel med salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr dem i melet.
Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og vand.
Dejen kan også laves i en køkkenmaskine/foodprocessor. Den skal kun lige samle sig. Læg dejen køligt i ½ time.
Rul dejen ud på et melstrøet bord, ikke alt for tyndt. Skær den i firkanter, og læg dem på en plade med bagepapir.
Pensl knækbrødene med æg.
Drys tæt med birkes eller frø. Bag kiksene øverst i en 210° varm ovn i 10-15 minutter, til de er lysebrune.
Afkøl dem på en bagerist. Opbevar dem i en dåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk