Kikærtesalat med tahindressing

10. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Grov og velsmagende salat med masser at tygge i. Kikærterne sørger for, at du kan holde dig mæt længe!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld lagen fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand i en sigte. Lad dem dryppe godt af.
Pil og pres hvidløg. Rør en marinade af olie, citronsaft, hvidløg, granatæblesirup og za'atar i en skål, og vend den i kikærterne.
Skyl og halvér agurken, fjern kernerne i midten, og skær agurken i skiver.
Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.
Vend agurk, tomat og dild i kikærterne, og fordel salaten på tallerkener.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og servér ½ avocado til hver portion.
Pisk tahin, citronsaft, sumak og honning sammen i en skål, og fordel dressingen over salaten ved servering. Servér gerne med brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar