Kikærtesalat med tahindressing
10. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Grov og velsmagende salat med masser at tygge i. Kikærterne sørger for, at du kan holde dig mæt længe!
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld lagen fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand i en sigte. Lad dem dryppe godt af.
Pil og pres hvidløg. Rør en marinade af olie, citronsaft, hvidløg, granatæblesirup og za'atar i en skål, og vend den i kikærterne.
Skyl og halvér agurken, fjern kernerne i midten, og skær agurken i skiver.
Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.
Vend agurk, tomat og dild i kikærterne, og fordel salaten på tallerkener.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og servér ½ avocado til hver portion.
Pisk tahin, citronsaft, sumak og honning sammen i en skål, og fordel dressingen over salaten ved servering. Servér gerne med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk