Kikærtesalat
16. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Simpel, men mættende måltidssalat, der kan serveres, som den er – eller suppleres med det, du finder i grøntsagsskuffen, som trænger til at blive spist.
Bemærk
Kikærterne skal ligge i blød i vand natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød kikærterne i koldt vand natten over.
Skyl kikærterne, og kog dem i 35-45 minutter, til de møre, men ikke udkogte. Afkøl kikærterne.
Skær tomater, agurk og peberfrugter i mindre stykker. Hak rødløg fint. Bland det med rucola og kikærter.
Vend kikærtesalaten med vinaigrettedressing, og servér med smuldret feta på toppen.
Pisk alle ingredienserne, til det tykner, og smag til.
Tip!
Du kan også købe kikærter på dåse – så slipper du for at udbløde og koge dem. Portionen her svarer til ca. 1½ dåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk