Kikærter med chorizo og spejlæg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kikærter kender vi måske bedst som hovedingrediensen i hummus. Men her får du en simpel opskrift på en proteinrig og velkrydret ret med kikærter, som egner sig perfekt til brunchbordet eller som let hovedmåltid serveret med godt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær chorizopølsen i skiver, og steg dem i lidt olie på en dyb pande ved middel varme, til de er gyldne på begge sider.
Åbn dåsen med kikærter, hæld dem i en sigte, og skyl dem i rindende, koldt vand. Steg kikærter og røget paprika på panden sammen med chorizoskiverne i ca. 3 minutter.
Skyl cherrytomaterne, skær dem i halve, og vend dem i retten. Varm retten ganske kortvarigt igennem, krydr med salt og peber, og drys med hakket persille.
Varm en pande godt op med en lille smule olie, slå æggene ud på panden, og skru ned til lav varme. Steg æggene, som du kan lide dem – nogle foretrækker at få dem stegt på begge sider.
Drys spejlæggene med lidt salt, og servér dem oven på panderetten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk