Kikærtepandekager med kylling og blomkål
24. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lav lækre pandekager af kikærtemel, og fyld dem med saftig kylling, blomkål og en masse krydderier. Hvis du har en pandekage til overs, så er den god i madpakken i morgen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i mindre stykker. Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med kylling, spidskommen, ingefær og karry i en skål.
Pil og hak løget. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Hæld væden fra kikærterne. Steg kyllingen i olie på en pande i 5-6 minutter. Tilsæt blomkål og kikærter, og steg i 2 minutter. Hæld bouillon ved. Læg låg eller alufolie over, og kog i 10-12 minutter, til blomkålen er mør.
Rør yoghurt sammen med citronsaft og tahin. Pil og pres hvidløg, og rør det i.
Si kikærtemel og hvedemel i en skål. Tilsæt spidskommen, natron og salt. Pisk vandet i, til dejen er ensartet.
Varm lidt olie op på en pande, og hæld ca. 1 dl dej på. Bred dejen ud med en spatel. Bag pandekagen i ca. 2 minutter, til den begynder at boble op.
Fordel blomkålsfyldet på halvdelen af pandekagen, og bag videre i nogle minutter. Rul pandekagen om fyldet sammen med frisk koriander, spirer og tahincreme, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk